وردپرس چیست؟
اگر بخواهیم با یک زبان حرفه ای تر اقدام آموزش وردپرس می توان گفت، وردپرس عبارت است از یک سایت ساز متن باز و رایگان تحت وب که در دسته CMS ها (Content Management System) قرار دارد. همانطور که اشاره شد وردپرس به صورت رایگان و متن باز می باشد که می توان آن را جزء دسته نرم افزارهای دنیای آزاد قرار داد. به معنی این است که اگر دستی در برنامه نویسی و کدنویسی داشته باشید قادر خواهید بود تا هر نوع شخصی سازی بر روی قالب وردپرس انجام داده و سایت دلخواه خود را با استفاده از آن طراحی و پیاده سازی کنید.
قالب های رایگان و غیررایگان وردپرس
قالبهای (پوسته) وردپرس به دو دسته تقسیم میشوند: اول قالبهای رایگان که برای استفاده از آنها نیازی به هزینه کردن ندارید و بهراحتی بعد از دانلود میتوانید روی سایت خودتان قرار بدهید. دوم قالبهای غیر رایگان هستند، که به نسبت قالبهای رایگان حرفهایتر عمل میکنند .
ویژگی های برتر وردپرس برای طراحی سایت
۱ ــ سادگی و راحتی در استفاده
این ویژگی به وردپرس کمک کرده است تا در رقابت با جوملا و دروپال پیروز باشد و آن را تبدیل به انتخاب مورد علاقه طراحان وب در همه جا ساخته است. همچنین نیاز به تخصص در تکنولوژیهای پیچیده PHP, HTML و CSS را از بین برده است.
۲ ــ پایداری و خلاقانه بودن
آموزش وردپرس نیز همانند گوشی شما با آخرین تکنولوژی، روندها و نیازهای کاربر به روز میشود. عملکرد و هدف یک وبسایت در طول زمان تغییر میکند و خوشبختانه وردپرس نیز با این تغییرات همگام است.
۳ ــ گزینه های طراحی جذاب
آموزش وردپرس دارای هزاران تم اختصاصی است که بسیاری از آنها رایگان است. همچنین به شما اجازه سفارشیسازی و شخصیسازی تم مورد نظر خود را نیز میدهد.
۴ ــ انعطاف پذیری
شما میتوانید برای ارائه یک وبسایت نو و جدید و یا انطباق آن با روند مداوم رسانههای اجتماعی حدود بیش از ۲۲ هزار پلاگین و هزاران تم را انتخاب کنید.
۵ ــ بهینه سازی موتورهای جستجو (SEO)
وردپرس بهینهسازی موتورهای جستجو را به سادگی انجام میدهد. مواردی مانند تگهای H1,H2,H3، استفاده از کلمات کلیدی و غیره همگی در قسمت مربوط به سئو در وردپرس قابل انجام است.
۶ ــ ساختار
یکی از ویژگیهای بسیار مهم وردپرس ساختار آن است. وبسایتهایی با ساختار تمیز و واضح سریعتر بارگزاری میشوند و بازدیدکنندگان نیز خواستار وبسایتهایی با بارگذاری سریع هستند.
۷ ــ مدیریت آسان محتوا
مدیریت محتوا هرگز از این سادهتر نخواهد شد و شما از طریق وردپرس میتوانید حتی بهتر از نویسندهها، مدیران محتوا و غیره محتوای خود را مدیریت کنید.
۸ ــ هم گیر بودن
هر جامعه و هر کسی که علاقمند به وبسایت باشد میتواند از وردپرس استفاده کند و نیازی به دانش ویژه از قبیل نرمافزار اختصاصی و ابزارهای دیگر که طراحان وبسایت ممکن است استفاده کنند نمیباشد.
۹ــ قابلیت اشتراک
اشتراکگذاری در وردپرس بسیار سادهتر از همیشه است. با استفاده از ویدجتهایی که در آن طراحی شده است میتوانید محتوای وبسایت خود را در سایر سیستم عاملها به اشتراک بگذارید و آن را با حسابهای رسانههای اجتماعی متصل کنید.
۱۰ ــ منبع باز
نرمافزار منبع باز نرمافزاری است که کد منبع آن برای اصلاح یا ارتقاء توسط هر کسی در دسترس است. وردپرس به عنوان یک نرمافزار منبع باز، هر روز توسط هزاران نفر از توسعهدهندگان در سراسر جهان بهبود مییابد.




چگونه با وردپرس کار کنیم؟
۱ ــ طراحی ظاهر و قالب وردپرس
پس از نصب و راه اندازی وردپرس، حالا نوبت به این می رسد تا طراحی ظاهر آن را به دلخواه خود تغییر دهید. در این مورد می توانید از بخش نمایش> پوستهها اقدام به اعمال تغییرات ظاهری سایت خود کنید.
2- ایجاد بخشهای گوناگون در وردپرس با استفاده از افزونهها
پس از سفارشی سازی ظاهر سایت خود کار به همین جا ختم نشده و قادر خواهید بود تا هر نوع بخش دیگری را به وردپرس برای موارد گوناگون اضافه کنید که در این صورت پلاگین های وردپرس و یا همان افزونه وردپرس به شما کمک خواهند کرد.
۳ ــ توابع وردپرس چییست؟
افزونهها و قالب های وردپرس برای نمایش اطلاعات پویا در سایت از توابع وردپرس استفاده میکنند. توابع وردپرس یک سری کدهای برنامه نویسی php هستند که از آن ها می توان برای نمایش اطلاعات پویا در وردپرس استفاده کرد.
۴ ــ وردپرس و روابط خوب آن با موتورهای جستجو
خوشبختانه وردپرس با طراحی و کدنویسی مناسب برای موتورهای جستجو نظیر گوگل به صورت استاندارد و بسیار مناسبی بهینه سازی شده است. بر همین اساس در میان CMS های موجود به جرات می توان گفت که وردپرس از نظر SEO و یا همان بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجو بهتر عمل کرده و یک گزینه عالی برای راه اندازی وبسایت خواهد بود،
۵ ــ امنیت وردپرس
یکی از مهمترین و کلیدی ترین موارد پس از راه اندازی سایت و یا هر نوع نرم افزاری مسئله امنیت آن می باشد تا بتوان از نفوذ و سوء استفاده هکرها در آن جلوگیری کرد، وردپرس نیز از این قاعده مستثنی نبوده و در هربار بروزرسانی موارد امنیتی و راه هایی که ممکن است تا از طریق آن به وبسایت ها نفوذ شود را مورد بررسی قرار داده و سد راه نفوذ کنندگان می شود.
۶ ــ پشتیبانی وردپرس و فراوانی آن در وب پارسی
آموزش وردپرس نیز مانند سایر سیستم های مدیریت محتوا دارای سایت پشتیبان رسمی می باشد در حال حاظر دو سایت با آدرس های wp-persian.com و wordpress.org در دسترس هستند که با مراجعه به انجمنهای پشتیبانی در این دو وبسایت می توانید اقدام به مطرح کردن مشکلات و نیازهای خود اقدام کنید تا کاربران وردپرسی شما را راهنمایی کنند.
قالب وردپرس چیست؟
قالبهای وردپرس شکل کلی وبسایت شمارا نمایش میدهد. این قالبها تنوع خیلی زیادی دارد، که شما با توجه به نیاز خود میتوانید یکی از آنها را رایگان استفاده کنید.
البته قالبهای غیر رایگان پیشرفتهتری هم وجود دارد، که با توجه به نیاز خود میتوانید از آنها استفاده کنید. این قالبها به سلیقه شما در هر جای سایت شما به نمایش میآیند و شما با هر فونت، سایز و رنگی میتوانید آنها را جایگذاری کنید.
آموزش نصب و تغییر قالب وردپرس
- نصب قالب از مخزن وردپرس
- نصب قالب سفارشی
1- نصب قالب از مخزن وردپرس
برای نصب قالب از مخزن وردپرس که در آدرس wordpress.org/themes در دسترس قرار داره میتونید تا بر اساس انواع دستهبندی و فیلتر کردن ویژگیهای گوناگون یک قالب اقدام به جستجو کرده و قالب مد نظر خودتون را پیدا کنید.ابتدا به مسیر نمایش> پوستهها مراجعه کنید.
- روی دکمه افزودن کلیک کنید تا به صفحه زیر هدایت شوید.
- با استفاده از گزینههای ویژه، محبوب، تازه ترین، علاقهمندیها و یا فیلد جستجو اقدام به یافتن قالب مد نظر در دستهبندیهای دلخواه خودتون بکنید تا قالبی که مد نظر شما هستش رو پیدا کنید و یا اینکه روی دکمه صافی خصوصیات کلیک کنید تا پنجره زیر برای شما نمایش داده بشه.
- از میان ویژگیهای موجود قالبی که میخواید ویژگیهای تعیین شده را داشته باشد را پیدا کنید.
- حالا بر اساس فیلترهایی مثل حالت قالب و تعداد ستون آن، ویژگی های قالب و موضوع قالب به دنبال قالبهایی که چنین ویژگیهایی را دارند بگردید تا قالب مد نظر خودتون را پیدا کنید.
- حالا بعد از اینکه قالب دلخواهتون را پیدا کردید میتوانید تا با بردن نشانگر ماوس روی قالب مورد نظر نسخه پیشنمایش اونو مشاهده کنید و یا اینکه با کلیک روی دکمه نصب قالب مورد نظر رو نصب کرده و پس از فعال سازی ظاهر سایت رو به قالب جدید تغییر دهید.
- دقت داشته باشید بعد از کلیک روی دکمه نصب، فرآیند نصب آغاز می گردد و پس از ان دکمه به “فعال نمایید” تغییر می یابد. این بار وی دکمه فعال نمایید کلیک کنید.